Krásný soprán Karolíny Cingrošové a nádherný basbaryton Dana Hůlky za doprovodu klavíru Tomáše Pindóra

 

vstupné 500Kč, nutná rezervace na tel. číslech: 608 610 324 a 724 652 070

Předprodej vstupenek:
Muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem
KVS Olomouc – 724 652 070
Květinářství Magnolie, Svatoplukova, Prostějov

Těšíme se na vás.

 

Sopranistka Karolína Cingrošová působí jako koncertní zpěvačka, umělecká ředitelka festivalu Hudba z ráje, příležitostně jako moderátorka a je členkou Opera studio Praha. Má zkušenosti i z operních jevišť, například z NDM Ostrava, DJKT Plzeň a Severočeského divadla v Ústí nad Labem. Vystupuje s takovými tělesy, jako jsou SOČR, Moravská filharmonie Olomouc, Barocco sempre giovane, Karlovarský symfonický orchestr anebo Ústřední hudba Armády ČR. Svá studia zakončila postgraduálním studiem na Universität Mozarteum v Salzburgu a předtím absolvovala na JAMU v Brně a na Pražské konzervatoři.

Karolína je velmi všestranná. Zaměřuje se na klasický i moderní operní repertoár, věnuje se písňové tvorbě, oratorní i staré hudbě, ráda si udělá výlet i do oblasti španělských zarzuel, klasického muzikálu nebo swingu. Spolupracuje s takovými hudebníky jakou jsou klavíristka Ivo Kahánek, hobojista Vilém Veverka, kytarista Lubomír Brabec, cembalistka Barbara Maria Willi, harfistka Kateřina Englichová ad. V roce 2020 získala 2. cenu na prestižní pěvecké soutěži ve Vídni Wiener Danubia talents.

 

Daniel Hůlka (basbaryton)
Daniel Hůlka je známý operní a muzikálový zpěvák. Po studiích operního zpěvu vyhrál v roce 1995 konkurz na muzikál Dracula. Hlavní roli v něm hraje dodnes, má za sebou více než 1300 repríz. Vedle ikonické role Draculy se představil v titulních rolích mnoha dalších muzikálů a nahrál úspěšné hudební nosiče, za něž získal zlaté, platinové a dvojplatinové desky.

V roce 1998 zvítězil v kategorii zpěvák v soutěži Český slavík, je držitelem mnoha dalších ocenění. Na milovanou operu však nikdy nezanevřel. Od roku 2006 byl sólistou Národního divadla – po boku Evy Urbanové se představil jako Přemysl ve Smetanově Libuši či v titulní roli Mozartova Dona Giovanniho ve Stavovském divadle. V roce 2020 oznámil veřejnosti návrat do opery a nastudoval roli Vodníka ve Dvořákově Rusalce. Tuto roli aktuálně ztvárňuje v Severočeském divadle a na dalších českých, slovenských a německých operních scénách.

 

Tomáš Pindór

Pochází z hudební rodiny z Českého Těšína. Na klavír se začal učit u prof. Alice Bednarzové, posléze na varhany na Lidové konzervatoři v Ostravě a pokračoval na Janáčkově konzervatoři v Ostravě, kde absolvoval Koncertem pro varhany, smyčce a tympány Fr. Poulence. Zúčastnil se několika mistrovských kurzů doma i v zahraničí pod vedením předních zahraničních i domácích varhaníků (Martin Sander, Carolyn Shuster-Fournier, Kimberly Marshall, Frédéric Blanc, Jaroslav Tůma a improvizace u slavného Wolfganga Seifena). V roce 2005 získal 1. místo na mezinárodní varhanní soutěži v Mostě. Další odborné vzdělání a zkušenosti nasbíral během studia i koncertování v rámci České republiky, Polsku, Slovensku, Německu, Švýcarsku, Rusku i Francii. Studoval sbormistrovství na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy v Praze pod vedením Marka Valáška a Jaroslava Brychy.
Přes deset let působil jako varhaník v kostele Nejsvětějšího Srdce Ježíšova v Českém Těšíně.

Několik let působil jako regenschori kostela sv. Ignáce z Loyoly v Praze, kde založil pěvecký chrámový sbor Ignis, ve kterém nadále hostuje jako dirigent/sbormistr či varhaník.
Věnuje se rovněž kompoziční (vybraná díla jsou na CD), improvizační a korepetitorské činnosti jak na klavír tak i varhany. Od roku 2019 spolupracuje s Opera studio Praha. Od roku 2022 působí jako korepetitor na tanečních konzervatořích v Praze.

Spolu se spisovatelkou Karin Lednickou a její knihou Šikmý kostel provedli autorské čtení s varhanními improvizacemi na vybrané pasáže z její knihy. Koncerty se konaly v Karviné pod hlavičkou Varhanního festivalu a v opavské konkatedrále pod hlavičkou Festival Slunovrat. Po dopsání 3. dílů se připravuje koncert v Rudolfinu v Praze.

V roce 2021 koncertoval se symfonickým orchestrem FOK pod vedením Tomáše Braunera a v letošním roce rovněž s pražskými filharmoniky PKF pod vedením Václava Lukse.
Rovněž je zakladatelem spolku Musica loci, se kterým pořádá koncerty v prostorách se zajímavou architekturou a akustikou a připravuje pro ně nová umělecká díla i ve světové premiéře.